Nő az állami fenntartású meddőségkezelési centrumok száma

A kormány támogatja és egységesíti a meddőség kezelését.

Bár én szerencsés vagyok és nem volt rá szükségem, de több ismerősöm is mesélt arról, hogy milyen megterhelőek elsősorban persze lelkileg, de anyagilag is a meddőségi kezelések. Sokszor sajnos nem elég a vágy a gyermekre, kell a segítség.

A Fiatal Családosok Klubja alapítójaként is üdvözlöm azt a támogatást, amit 2020-ban a kormány a meddőségi kezelések kapcsán ad a családoknak. Januártól a gyógyszerek majd július 1-jétől a férfiak és a nők meddőségi diagnosztikájának teljes költségét átvállalja, ezzel is segítve, hogy minél több gyermek születhessen.

https://www.origo.hu/itthon/20191220-kasler-miklos-no-az-allami-fenntartasu-meddosegkezelesi-centrumok-szama.html?fbclid=IwAR249b9oOjNgj5Kn7jqoXTftFS8Dofw2KKxgguiC6o6vEc7fuJiOr3Jolrc

Adventi kézfogás

18 szervezet összefogásával és önkéntes munkájával 3 héten keresztül gyűjtöttük az adományokat az Ádventi Kézfogás pavilonjánál a Dísz téren!

A Fiatal Családosok Klubjával (Ficsak) mi is részt vettünk az Ádventi Kézfogás elnevezésű jótékonysági programban!
Mézeskaláccsal és muffinnal vártuk az adakozókat!
Köszönjük szépen mindenkinek, aki a pavilonnál megállt egy pillanatra, és adományával hozzájárult, hogy segíthessünk egy nehéz helyzetben lévő családon!

December 18-án a szervezetek képviselőinek jelenlétében átadtuk az ajándékot Németh Andreának, a ZSzC Csány László Szakgimnázium igazgatónőjének!

Ezúton szeretném megköszönni az összefogást az alábbi szervezeteknek:

Autista Sérültekért Zalában Alapítvány
Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda
FICSAK Zalaegerszeg Alapítvány
Zalai Civil Életért KHE
Down-Mosolyambulancia
Várva Várt Alapítvány
Mozgássérültek és Fogyatékosok Egyesülete
Család és KarrierPont Zalaegerszeg
Bársonytalp a Cicákért Zala Egyesület
Korán Érkeztem KHE
Új Nemzedék Közösségi Tér
Városi Diákönkormányzat
Fidelitas
Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete
Etalon Magazin
Akarattal és Hittel Alapítvány
Kvártélyház
Zalaegerszegi Női Szalon

Fitt családok délutánja

A Fiatal Családosok Klubja Zalaegerszeg (Ficsak) családi délutánra várta az érdeklődőket ádvent 1. vasárnapján az Apáczai ÁMK-ban!

A Kis utcai Óvoda Nyuszi csoportjának szívet melengető, csodás kis műsora után Mihály Péter egy vidám hangulatú, interaktív koncerttel szórakoztatta a gyerekeket, majd az Albatrosz Tánc Sport Egyesület fergeteges produkciója zárta a programot!
Az Egészség-sarokban gyümölcsöt és teát kóstolhattak a vendégek.
Ezen kívül ugrálóvárral, kézműves foglalkozással, csillámtetkóval és játszósarokkal vártuk a gyerekeket!

Hálás köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

Fotó: Kálóczi Zoltán

Csendes apa-forradalom

A Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék és a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) Zalaegerszeg közös rendezvényén Léder László, Pro Familiis díjas pszichológus, író, az Apa Akadémia alapítója volt a vendégünk, aki az apa és a gyermek közötti kapcsolat fontosságáról, a modern apaság jellemző kihívásairól és lehetőségeiről tartott előadást!

Az előadás után a „Csendes Apa-Forradalom” című könyvet vásárolhatták meg az érdeklődők!

Generációk délutánja

A FICSAK Zalaegerszeg, a Zalaegerszegi Női Szalon és a Család és KarrierPont Zalaegerszeg közös szervezésében, a közreműködésével ingyenes rendezvényre vártuk a családokat a Városi Hangverseny- és Kiállítóterembe!

Vendégeink elsőként a Kalimpa Színház előadásában „A királykisasszony cipője” című bábos mesekoncertet láthatták, amelyet Mihály Péter zenés gyermekműsora követett, végül a Harisnyás Pipik interaktív zenés gyermekműsora zárta a programot.
A különteremben Kálóczi Zoltán berendezett fotósarokkal és ingyenesen nyomtatott fotóval várta a családokat, így megörökíthették az együtt töltött délutánt!
A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) Zalaegerszeg játszósarokkal várta a gyerekeket!
Csordás Renáta egészséges és finom, hidegen préselt gyümölcs- és zöldséglevekkel kínálta vendégeit a „My Juice Bár”-ban!

Köszönjük szépen a fellépőknek, a résztvevőknek, és minden segítőnek az élménydús délutánt!

Fotó: Kálóczi Zoltán

Aquacity Jótékonysági Nap 2019.

A FICSAK Zalaegerszeg Alapítvány és a Család és KarrierPont Zalaegerszeg munkatársai is részt vettek az idén 18. alkalommal megrendezett Jótékonysági Napon az AquaCityben!

Köszönjük szépen mindenkinek, aki ellátogatott a sátrunkhoz, megkóstolta frissítő jegesteánkat, és adományával hozzájárult a nap sikeréhez!

A gyűjtés idei célja a Zala Megyei Szent Rafael Kórház aneszteziológiáját segítő Altatás Biztonságáért Alapítvány, valamint a Zalai Boldogasszony Alapítvány támogatása volt.

A jótékony célra befolyt teljes összeg: 12.205.805 Ft!

Gyereknap a Játékkórházban

Balaicz Zoltánné (FICSAK Zalaegerszeg Alapítvány) és Salamon Adrienn (Női Egészségért Alapítvány) közös szervezésében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda szakmai támogatásával, valamint az Iván Dentál Fogászat és a Center Optika Látáscentrum közreműködésével és támogatásával ismét a gyerekek gyógyítottak a Játékkórházban! Idén új helyszínen az Iván Dentál Fogászat rendelőiben vártuk a gyerekeket!

A Játékkórház egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel, egyúttal felhívja a figyelmet az egészség megőrzésének fontosságára már pici gyerekkorban. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház és Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda szakemberei, orvosai segítségével játszottunk el egy orvosi rendelést, a gyerekek a plüss állatok kitalált betegségét a szakértőkkel együtt megvizsgálták és meggyógyították.

A Játékkórház állomásai:
– Belgyógyászat: Pais Eszter-gyermek aneszteziológiai szakaszisztens, Dr.Riba Ádám-kardiológus
– Fogászat: Dr. Iván Nándor fogorvos és csapata
– Szemészet: Kovács György diplomás optometrista, a Center Optika Látáscentrum látásszakértője és csapata
– Ortopédia és gyógytorna: Dr. Szakács Ákos és Markos Dorina

A játszósarkot a Család és KarrierPont Zalaegerszeg munkatársai biztosították!

A helyszínen a My Juice Bárban Csordás Renáta jóvoltából egészséges italokat lehetett kóstolni, valamint Salamon Bettina Vegán Édes Álom-mentes finomságait is megkóstolhatták az érdeklődők.
Az udvaron a Decathlon Zalaegerszeg jóvoltából játszóudvar várta a gyerekeket!

Köszönjük szépen támogatóinknak, akik ajándékaikkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez: Libri Zala Plaza Könyvesbolt, Piros ballon-PartyPoint, a Mosolyszerviz parti boltja, AQ Anton, Pitypang Dizájn, Müller Drogéria.

„Emeljünk magasba minél több gyereket!”

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében idén is megrendezésre került az „Emeljünk magasba minél több gyereket” elnevezésű országos rendezvény (26 helyszín, 9000 résztvevő), amelyhez Zalaegerszeg is csatlakozott!

A programmal a családok fontosságára, a gyermekvállalás szépségére hívtuk fel a figyelmet!

Köszönjük szépen minden családnak a részvételt, és köszönjük Mihály Péternek a minikoncertet!

Köszönet a szervezőknek és a közreműködőknek: „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület, Zalaegerszegi Női Szalon, FICSAK Zalaegerszeg, Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, Apáczai Csere János Művelődési Központ, Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, Új Nemzedék Közösségi tér, Zalai Kutyasuli – Terápiás csoport, Zalaegerszegi Hordozós Klub!